Navigation close button

Gerechten

Tips voor het maken van heerlijke gerechten!

Hieronder vindt u een aantal heerlijke gerechten, waarbij u voor de basis ingrediënten uiteraard bij ons terecht kan.

Kippen Potje

INGREDIËNTEN
  • 300 gram kipfilet
  • 125 gram champignons
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 1,5 Theelepel sambal
  • Flinke scheut ketjap manis
  • Flinke scheut sweet chilisaus
ZO MAAK JE HET
  • Alles snijden.
  • Fruit de ui en knoflook.
  • Doe de champignons erbij en de prei en dan de kip.
  • Doe de tomatenblokjes erbij en dan de sambal en de ketjap manis en chilisaus erbij (Hou je van pittig dan voeg je extra sambal bij).
  • Lekker met bloemkoolrijst.
Bron: smaakmenutie

Varkenshaas reepjes met groenten in teriyakisaus (2 personen)

bereidingstijd: 25 minuten

INGREDIËNTEN
  • 250 g varkenshaas reepjes)
  • 250 g kastanje champignons
  • 160 g eiernoedels
  • 70 ml sojasaus
  • 1/2 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 limoen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el gembersiroop (of suiker)
  • 1 el maizena
ZO MAAK JE HET
  • Snijd 250 gr varkenshaas in reepjes en bestrooi met peper en zout.
  • Snijd 250 gr kastanjechampignons in plakjes en 1 rode paprika in kleine stukjes. Snijd tevens een 1/2 winterpeen in dunne plakjes en snijd ook alvast 2 tenen knoflook fijn.
  • Maak ondertussen ook de eiernoedels klaar. Meestal door deze 4-5 minuten te weken in kokend water.
  • Neem een wok en roerbak de varkenshaas reepjes in een scheutje olie op hoog vuur rondom bruin in maximaal 2-3 minuten. Haal uit de wok en zet even afgedekt onder aluminiumpapier weg.
  • Bak vervolgens eerst de champignons tot ze mooi bruin gebakken zijn. Voeg nu de winterpeen en rode paprika toe. Roerbak al omscheppend alles nog circa 3 minuten.
  • Maak ondertussen een sausje door 70 ml sojasaus te mengen met 1 el gembersiroop, 1 el maizena, de 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 fijngesneden rode peper, sap van 1/2 limoen en 2-3 el water. Mix goed door elkaar.
  • Voeg de varkenshaas reepjes samen met de eiernoedels toe aan het geheel en vermeng alles grondig samen met het zojuist gemaakte sausje. Laat alles nog even op middelhoog vuur goed warm worden. Serveer met verse lente-ui.
Bron: smaakmenutie

Sticky Chicken

(met Coca Cola)

INGREDIËNTEN
  • 800 gram Kippendijen in
  •  grotere stukken gesneden
  • 300 milliliter Coca Cola mag ook ander cola zijn
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 flinke theelepel mosterd
  •  1 eetlepel sambal badjak
  •  1 teentje knoflook geraspt
  •  1 theelepel chilipoeder
  •  1 theelepel paprikapoeder
  •  snufje gemalen zeezout
  • snufje gemalen zwarte peper
  •  2 stengels bosui in ringetjes gesneden
  •  scheutje citroensap
  •  100 gram basterdsuiker
ZO MAAK JE HET
  • Verwarm in een steelpan de ketchup, ketjap manis, mosterd, basterdsuiker, een scheutje citroensap, sambal, chilipoeder, paprikapoeder en de geraspte knoflook .
  • Voeg beetje bij beetje de Coca Cola toe en roer de saus goed door elkaar. Laat op heel laag vuur staan.
  • Verwarm in een hapjespan een scheutje olie en bak de kip goudbruin met zwarte peper en zeezout.
  • Giet de Coca Cola saus erbij en laat 40-60 minuten pruttelen tot de saus mooi in ingedikt. (vergeet niet te roeren tussendoor) Mocht de saus niet dik genoeg worden, voeg dan een maïzena papje toe. Meng 1 flinke tl maïzena met een scheutje koud water en voeg dit beetje bij toe, tot je de juiste dikte hebt.
  • Garneer de sticky chicken met de bosui. Serveer met frietjes of rijst. Ook de dag erna lekker op een broodje.
Bron: smaakmenutie

Kip Romana (4 personen)

bereidingstijd: 45 minuten

INGREDIËNTEN
  • 450 g kipdij of kipfilet
  • 400 g tomatenblokjes (1 blik)
  • 200 g pasta naar keuze
  • 80 g prosciutto
  • 3 paprika’s (geel en/of rood)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 1/2 kip bouillonblokje
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 100 ml witte wijn
  • Verse peterselie
ZO MAAK JE HET
  • Snijd 450-500 gr kipdij of kipfilet in hapklare stukken en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de stukjes kip in een scheutje olie rondom bruin in 7-10 minuutjes. De kip hoeft nog niet door- en door gaar te zijn. Haal uit de pan en zet even (afgedekt) apart.
  • Snijd ondertussen 2 of 3 paprika’s in reepjes of blokjes en snijd eveneens 80 gr prosciutto (rol de plakjes op en snijd reepjes). Hak ook alvast 2 tenen knoflook fijn.
  • Doe de paprikareepjes in de pan samen met de prosciutto en bak al omscheppend ongeveer 5 minuten, totdat de prosciutto licht crispy is. Voeg ook de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg nu 1 blik tomatenblokjes toe samen met 1 tl gedroogde oregano en 1 tl gedroogde tijm. Roer alles even goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens 100 ml witte wijn toe samen met 100 ml heet water en een 1/2 verkruimeld kip bouillonblokje. Breng tegen de kook aan en voeg de kip weer toe aan de pan. Voeg ook 2 blaadjes laurier toe.
  • Laat op matig vuur 20-25 minuten pruttelen met het deksel schuin op de pan. De laatste 10 minuten van de pan zodat de saus kan indikken.
  • Serveer met een pasta naar keuze, verse kappertjes, peterselie en eventueel Parmezaanse kaas.
Bron: smaakmenutie